Pappa Dotter dag

I dag ska jag och Emma ha en pappa dotter kväll, Hugo får sova över hos farmor och farfar. Jag har stämt träff med en god vän på stan i eftermiddag som har en dotter i samma ålder som Emma. Planen är att låta barnen springa av sig på en lekplats först för att sedan sätta oss på en restaurang och äta lite god mat. Vi får se hur Emma orkar med kvällen, hon har varit i Göteborg på barnkalas tidigare under dagen och var uppe tidigt i morses. Det kanske ska tilläggas att pappa kunde varit piggare också, men min trötthet beror inte på något barnkalas. Men vi kommer säkert ha kul ändå, vi har ett par timma nu och vila upp oss på innan det bär av ner till stan.


Alla dessa jobbiga möten

Runt denna tid varje år är vi några stycken på jobbet som lägger ett möte i Varberg tillsammans med en leverantör, och i år är det inget undantag utan detta möte blir imorgon. Och att då denna helg verkar bli årets varmaste helg hittills gör ju att förutsättningarna bli rätt gynnsamma för ett lyckat möte. Traditions enligt brukar mötet öppnas med en gammeldansk då en av gästerna är dansk och till lunch blir det sill och potatis med tillhörande nubbe och på kvällen blir det en god köttbit med lite gott vin. Nu kanske många tror att det kanske kan bli lite oseriöst med denna öppning på dagen, men så är inte fallet. Detta brukar alltid vara en väldigt givande och utvecklande dag arbetsmässigt och jag är inte ironisk när jag säger detta. Sedan att det kanske det blir en eller två öl efter mötet är avslutat och en inte en fullt lika seriös mötesagenda det är en helt annan historia.


permission

Nu när vädret är bra planeras det för en permission för Sofia i helgen, tanken är att hon ska få komma ett par timmar och vara med lite här hemma. Proven som tas visar på något bättre värden dag för dag så om inget tillstöter är det planerat för ett hembesök på söndag. Tror Sofia ser fram emot detta, sist hon var hemma var det höst och vintern låg för dörren.


Det rullar på

I helgen som var kopplade jag bort min verklighet i stort sett helt och hållet, vilket på ett sätt var väldigt skönt, det var en väldigt rolig och givande helg. Men när man kommer hem till vardagen och sin verklighet påminns man snabbt om hur ens liv egentligen ser ut. Jag skulle ljuga om jag påstog att allt var bra för det är det ju inte, men nu börjar jag landa igen och det rullar på rätt ok tycker jag. Sedan en tid tillbaka har jag kontakt med en person som befinner sig i en liknande situation och det är skönt att kunna dela tankar och funderingar med någon som har lättare att förstå vad man genomgår. Vi har lite olika utgångspunkter i livet och våra livsöden skiljer sig något åt men vi upplever och tänker likadant i många situationer. Så dom dagar man funderar lite mer över livet är det skönt att dela detta med någon som upplever vardagen på ett liknande sätt.


Sitter ner nu

Efter att ha stått upp i tre dagar och ha sagt samma sak om och om igen är det skönt att ha kommit tillbaka till vardagen igen. Nu ser jag fram emot en vecka som ska spendera sittandes och där jag ska prata så lite som möjligt.


Må bra paket

Swedish Game Fair som mässan heter som vi ställer ut på i helgen är på Tullgarns slott söder om Stockholm. Vi kanske var lite sent ute med att ordna boende så ett av dom alternativen som fans kvar var ett "må bra paket" på Trosa Stadshotell. Det är ett SPA paket där det ingår två rätters på kvällarna och behandling på dagen. Då vi är på mässan på dagarna så missar vi behandlingen vilket kanske är lite synd, men jag vet inte om vaxning eller pealing är min grej riktigt. Men middagen på kvällen var något vi såg fram emot,  när vi kom första kvällen satt det en hel del andra utställare i baren så vi tänkte att det kunde bli trevligt att mingla lite bland andra likasinnade. Så när vi kom ner till restaurangen igår kväll blev vi lite översakade när det bara sitter massa nyförälskade par och vi får frågan om vill uppgradera vårat "må bra paket" till "romatik paket" och i så fall skulle få en fyra rätters måltid. Men efter en flaska vin kände vi oss ganska bekväma i miljön, så nu ser jag och min kollega fram emot en ny romantisk kväll.


www.jaktkarta.se

Jag kanske inte ska klaga för mycket på att jag saknar några timmar på mitt dygn, delvis är det ju rätt självförvållat. Vid sidan om mitt vanliga jobb driver jag och en kompis en liten verksamhet på nätet där vi säljer webbaserade jaktkartor. Detta är vanligtvis inte speciellt tidsödande men nu i helgen är det en stor jakt mässa på Tullgarnsslott (http://www.swedishgamefair.se/), där kommer vi delta för att marknadsföra detta. Så i helgen kommer jag nog skriva om andra ämnen än vad jag brukar avhandla på denna blogg, ska inte bara skriva om mitt skägg, gräsklippare, statyer och Sofia.


Tillbaka i Borås

Sofia kommer tillbaka till Borås nu i eftermiddag, hur lång tid det tar innan hon ska ner till Sahlgrenska för att få tillbaka shunten vet jag inte idag. Så nu kommer hon att återgå till sina vanliga rutiner med olika former av rehabilitering på dagarna.


Drän saknas.

Någon mindre begåvad person har lyckats dra ut det drän som Sofia har istället för shunten. Detta är väl inte hela värden även om man kan tycka att det är ovanligt klantigt, Sofia klarar sig ett tag utan det. Men inget ont som inte har något gott med sig. Enda anledning att Sofia behöver ligga på Sahlgrenska just nu har varit just det drän som nu är borta. Så om Sofia mår bra imorgon kommer hon med största sannolikhet flyttas till Borås igen där hon får ligga tills infektionen är borta och en ny shunt ska in igen.


Shunten borta

Sofia ligger nu utan shunt på Sahlgrenska och verkar må rätt ok under omständigheterna. Proverna som har tagits hittills ser rätt bra ut och det verkar som det är på väg åt rätt håll för tillfället. Sofia kommer säkerligen ligga kvar ett tag framöver i Göteborg, det tar säkert sin tid att få i ordning på infektionen och att lägga tillbaka shunten.


Pinocchio

I dag invigs Pinocchio i Borås och det finns nog många som har en hel del åsikter om detta. För egen del har jag inte följt debatten speciellt noga, utan mer förundrats över att någon vill skänka 8,5 miljoner för att bygga en 9 meter hög staty föreställande en sagofigur. Hade det varit mina pengar skulle jag förmodligen kommit på en bättre ide, men nu är det inte det och vi har istället en lögnaktig träfigur i Borås som inte är bygd av trä. En annan sak som förbryllar mig är att man väljer att ha invigningen kl 16:00 en fredag, är det för att det är den 16'e? Kanske har man årets OS invigningen i åtanke som är 2008-08-08 kl 8, men då tycker jag nog kinesernas val av tid är lite mer fyndig. Tror inte heller att tidsvalet kommer orsaka några direkta trafikproblem, trafiken brukar flyta på bra vid den tiden på fredagar, så att man spärrar av lite gator gör nog varken till eller ifrån. Jag har också förstått att många har synpunkter på att det just är en staty föreställande Pinocchio, den har ju ingen anknytning till Borås, men det kan jag tycka vara helt ok. Gustaf Tenggren som illustrerade Pinocchio är ju faktiskt från Västergötland, så lite anknytning finns det ju faktiskt. Men om det är anknytning till Borås man söker så kan man hoppas att den lögnaktiga statyn blir snäll och börjar leva och går sin väg, då är jag övertygad om att Borås kommer förknippas med Pinocchio för all framtid.


Shunten ska bort

I dag har det beslutats att shunten på Sofia skall tas bort, detta kommer under kvällen. I morgon kommer det att bytas antibiotika och med den hoppas få ordning på infektionen. Hon kommer ligga kvar på Sahlgrenska tills man fått tre stycken infektionsfria provsvar från likvor (hjärnvätska), när det sker kommer man sätta tillbaka shunten. Detta är inget som kommer ske över en natt naturligtvis, så Sofia blir med säkerhet liggandes ett tag i Göteborg.


Mer prover

Dom tyckte Sofia var något bättre idag än mot vad hon var igår. Idag blir det en ny vända med prover där allt kollas över igen inklusive en röntgen. Så idag ska man nog inte vänta sig att det händer något utan det blir fortsatt väntan på att dom ska bestämma sig för vad som är bäst.


Sahlgrenska igen.

Både Sofia och hennes provsvar har varit sämre idag så Sofia kommer flyttas ner till Sahlgrenska under eftermiddagen. Det finns inget bestämt ännu vad som ska göras men dom vill ha henne närmare sig för att kunna göra en bättre bedömning.


Oförändrat

Det har väl inte hänt så mycket idag, proverna som togs idag ser i stort sett likadana ut som dom som togs häromdagen. Så det blir att vänta och ta dag för dag så får vi se hur det blir mot slutet av veckan.


Gräsklipparen

För er som är nyfikna hur det har gått med min gräsklippare kan jag berätta att min pappa har varit här och haft ett samtal med den. Och det verkar som den har tagit sitt förnuft till fånga, så nu verkar det som om det är den som får dra runt mig i trädgården i sommar och inte tvärtom.


En dålig kombination

Sofia mår under omständigheterna rätt väl för tillfället, antibiotikan håller nere infektionen och alla hennes provsvar ser rätt bra ut. Men en infektion i kombination med främmande material i kroppen som t.ex. en shunt är en dålig kombination. Det är väldigt svårt att få bort infektionen helt så länge shunten finns kvar, så frågan ligger hos neurokirurgen i Göteborg för tillfället vad dom anser är det bästa att göra.


Gräsklippare

Provsvaren som kommit det senaste dygnet visar att det är på väg åt rätt håll för stunden. Just nu mår Sofia förhållandevis rätt väl, men man tar det timme för timme. Men förhoppningsvis ska väl Sofia reda ut även denna motgången.

För egen del är jag för tillfället mest upprörd över att min gräsklippare gick sönder igår. Tanken är att den ska vara självgående, det slutade den av någon anledning att vara i går det allra sista när jag klippte gräset hemma. Funderar på om den tröttnat på att dra runt mig i trädgården och vill att jag ska knuffa den istället, eller så har den läst min blogg och är upprörd över min strategi när det gäller mossa. Oavsett så har jag hotat med att kasta den på tippen om den inte lagar sig till nästa vecka, hoppas verkligen det hjälper.


Infektionen

Sofia har en infektion i shunten för att uttrycka det enkelt. Infektions läkare och neurokirurgerna i Göteborg tittar på problemet och inväntar provsvar för att besluta vad som ska göras. Just nu går hon på antibiotika och är rätt tagen av infektionen men är med rätt bra trots allt.


Ny infektion

Sofia har fått en infektion igen, exakt vad det är vet man inte ännu. Det tas prover nu och man inväntar svar för att få reda på mer. Undertiden har man satt in två olika antibiotika som förhoppningsvis ska få ordning på det.


Mossa

Jag tycker jag har mycket som det är redan, det finns inte mycket tid över för mer. Att då börja brottas med mossan i trädgården är helt främmande för mig, det kommer ju bara skapa mer arbete. Först arbete i form av att få bort all mossa vilket bara det är en skrämmande tanke, som i sin tur gör att man kommer få mycket mer gräs som kommer behöva klippas oftare. Jag har räknat på det och kommit fram till att det skulle gå åt ca 1 timma mer i veckan till tradgårds skötsel under hela sommaren. Så med den extra timmen plus jobbet att få bort mossan från första början blir det ca ett helt dygn av sommaren som går åt till skötsel av gräsmattan. Vad får jag för det, en grönare gräsmatta, nej mossa är grönt också. Jag kommer däremot få en hårdare gräsmatta vilket kanske resulterar att något av barnen ramlar och bryter armen istället för att landa mjukt och skönt. Så för mig är valet enkelt, låt mossan vara och åk en extra dag till kusten istället och slipp en kväll på akuten.


Kläder

Få inlägg har genererat sådant gensvar som det gällande mina planer på att handla kläder till mina barn. Inlägget om mitt skäggs vara eller inte vara är det enda som har kommenterats mer, jag får inte bara kommentarer via bloggen här utan det kommer en hel del per mail också. Och för den som intresserar sig om skägget så är det fortfarande kvar.

I dag har jag alltså varit på stan och inhandlat kläder, jag valde centrum framför Knalleland för att jag trodde det skulle vara mindre folk där. Jag tror många med flit har undanhållit mig det faktum att det är vårmarknad denna helg i centrum. Fick en mindre chock när jag kom ner till stan för att göra ett snabbt röj bland ett fåtal affärer och få det överstökat. Men med facit i hand gick det strålande bra, lite godis och rosa ballonger föreställande diverse sagofigurer och jag var värdens bästa pappa. Om någon vet när höstmarknaden är går det bra att meddela mig det redan nu, behöver förmodligen inte köpa mer kläder innan dess.


Tupplur

Om man planerar en helgdag bra kan man få till en lugn och skön stund som alla är nöjda med. Det gäller bara att tajma in Hugos middags vila med Emmas vilja att se på en film. Detta lyckades över all förväntan idag, och det var bra eftersom det blev lite sent igår. Medans Hugo sov tittade jag och Emma på Pelle Svanslös, eller rättare sagt Emma tittade, inte helt oväntat somnade jag i soffan. Så nu efter två timmars sömn mitt på dagen känner jag mig redo för att röja bort alla vinter kläder.


RSS 2.0