Knut

Efter att ha funderat ett tag på vad jag skulle ge barnen i julklapp bestämde jag mig för att det kanske var dags för ett husdjur. Emma har länge tjatat om att hon vill ha ett, då har det mest handlat om hästar och hundar. Nu blev det ett lite mindre djur men det gjorde Emma minst lika lycklig. Så nu har vi en lite dvärghamster här hemma som heter Knut.


En Julhälsning

I en familj blir det nog ofta så att man intar lite olika roller, så är det i alla fall i vår. En roll Sofia hade var att skriva julkort, dels var hon bättre på det och ska jag vara riktigt ärlig tycker jag det är väldigt tråkigt att skriva kort. Sedan tycker jag man kan diskutera syftet med julkorten, jag kan hålla med om att det kan vara kul att få en hälsning av personer man inte träffar så ofta. Men att tex föräldrar skickar julkort till sina barn som dom i stort sett träffar nästa varje dag det kanske är lite överdrivet, särskilt i tider då miljön är en het potatis. Eftersom nu inte Sofia kan skriva julkort i år så har det fallit sig så att vi/jag inte har skickat några alls. Men jag tror mig veta att dom flesta som skulle fått ett julkort från oss läser denna blogg så passar jag istället på att skicka en julhälsning denna väg. Jag hade säkert någon fin bild på mina barn att lägga in men den senaste jag tog får duga, den är från i morses och det första jag såg när jag vaknade, näsblod är ganska tråkigt nu tycker jag.



Familjen Westberg önskar alla en riktig God Jul och Gott nytt år


Utskrivning

Idag skrivs Sofia ut från sjukhuset, jag tror det kan bli ett lite lyft för Sofia som gör hennes tillvaro lite lättare. I går var jag uppe med tårta från Sofia som tack för tiden på Rehab, tror det var uppskattat. Sofia har ändå snart tillbringat ett helt år på sjukhuset i Borås så man har fått en rätt bra kontakt med personalen där. Och även om dom har varit jättebra på alla sätt tror jag Sofia har möjlighet att få en bättre livssituation nu utanför sjukhuset.


Första natten

I natt är första natten för Sofia utanför sjukhusmiljö sedan hon blev sjuk. Hon kom hem till sin mamma idag strax före lunch idag, och på eftermiddagen var jag och barnen där. Tillsammans med en del andra i släkten bjöds det sedan på lussefika. Nu kommer Sofia stanna där tills imorgon kl 13:00 då hon ska tillbaka till sjukhuset igen så det blir spännande för alla inblandade tror jag att se hur detta kommer att gå.


Lucia på Dagis

Idag har det varit lussefirande på dagis, det är alltid lika roligt att se alla dessa barn i ett organiserat kaos. Emma tog det lite mer seriöst och har övat hela veckan och var koncentrerad och sjöng alla sånger. Hugo däremot tröttnade ungefär halvägs in i programmet och började sysselsätta sig med annat. Och att försöka få båda två på samma bild var en utmaning, detta var bästa bilden där båda två är med.


Söndag

I går var Sofia hemma från kl 11 till 17, tidigare gånger hon varit hemma har det alltid varit runt 2 timmar bara. Men igår var det personliga assistenter med och hon kunde lägga sig någon timme så därav kunde hemmavistelsen bli något längre. Sofia hade även några kompisar hemma som satt och fika och tittade på en film tillsammans med Sofia. Jag tror Sofia kände sig hemma och hade en bra dag igår, i alla fall utifrån hennes förutsättningar.


Julbord

Efter 2 julbord på raken är det riktigt skönt att sitta hemma i soffan med barnen utan öl och snaps i kroppen. Nu behöver min kropp vila resten av helgen känner jag, så ikväll blir det lite hämt mat och TV kväll med barnen.


Kalendrar

Det har gått inflation i julkalendrar hemma, Emma och Hugo har 6st tillsammans var av 4 är med choklad i. Det har nästintill blivet en ritual hemma nu när alla dessa luckor ska öppnas och i vilken ordning. Det är inte jag som har köpt alla kalendrar utan barnen har fått dom av andra personer i närheten, därav kanske det blev lite många i år. Men barnen tycker det är roligt, i alla fall Emma. Hugo är bara ute efter chokladen och vill öppna alla luckor varje dag vilket jag får förklarar att det blir en ny lucka imorgon istället.


Röntgen svar

I förra veckan gjordes det en ny röntgen av Sofias huvud för att jämföra med dom bilder som tog i somras. Idag kom svaret och den cystiska förändringen som fins i anslutning till lillhjärnan har vuxit något. Om eller vad som ska göras åt detta diskuteras det med Sahlgrenska om för tillfället, vi får se vad läkarna säger i slutet av veckan.


RSS 2.0