Snart 2008

Infektionen är borta nu och Sofia mår under omständigheterna bra. Man kan få lite kontakt till och från med henne (blinkar på tilltal), men för det mesta är hon mycket trött och sover. Beroende på vilken läkare man talar med får man lite olika bilder. Dom mest pessimistiska målar upp en rätt dyster bild där Sofia förblir väldigt vårdberoende, medans andra kan se utrymme för större framsteg. Det alla läkare är överens om är man endast kan vänta för att se vilka framsteg hon kan göra, och det kommer ta mycket lång tid innan man vet hur det kommer bli.
Då det sker väldigt få förändringar kommer jag endast att skriva på bloggen när det händer något, eller om någon har någon fråga som kan lämnas via en kommentar. Om allt är stabilt det närmaste kommer flytt till Borås bli aktuellt igen, planerna på att operera in en shunt verkar läkarna ha övergivit då det inte verkar som Sofia behöver det längre.
Tack för allt stöd jag får och så hoppas vi på ett bättre 2008.


Ingen feber längre

Sofias temp har varit normal dom senaste dygnen, så det ser ut som infektionen håller på att ge med sig. När infektionen är borta kommer man göra en ny röntgen och fatta nya beslut om man ska sätta in en shunt eller om man slipper det.


Motgångar

Sofia har fått en infektion och får antibiotika behandling för detta nu. Detta gör att man inte kan operera utan skjuter på det tills man har fått ordning på infektionen. Så det ser inte ut som Sofia kommer till Borås inom det närmsta.


Kvar i Göteborg

Det läcker fortfarande lite från såret och man tror att det beror på att det är lite för högt tryck i hjärnan. Så läkarna har beslutat att operera in en shunt, det är en slang från hjärnan som man drar under huden ner till magen. Detta är en rätt vanlig åtgärd vid dessa typer av problem för att leda bort vätska från hjärnan som inte kan ta sig ut den normala vägen. Operationen kommer troligtvis göras imorgon, så detta gör att Sofia blir kvar på Sahlgrenska några dagar till.


Kontakt

Jag har inte pratat med någon läkare om röntgen som gjordes, men sköterskan sa att den såg bra ut.
Man kan få lite kontakt med Sofia till och från nu, hon kan blinka när man ber henne om det.


Ingen flytt ännu

Det sår som blev kvar när man drog dränet läcker lite, så läkarna vill ha ordning och koll på det innan det blir någon flytt till Borås. I dag ska man också göra en röntgen för att få bättre koll på hur det ser ut.


Dränet borta

Dränet togs bort idag, så om allt är stabilt över helgen kommer Sofia flyttas till Borås i nästa vecka.
Sofia har också blivit lite mer vaken dom senaste dagarna, det rör sig lite i armar och händer till och från.


Dränet stoppat

Läkarna anser att man har koll på dränet utan att kolla med en röntgen, så idag stoppade man det.
Fungerar det bra kommer dränet dras imorgon, och då finns det ingen anledning för Sofia att ligga kvar i Göteborg längre.


Nytt försök

Det blev ingen röntgen idag utan det blir ett nytt försök imorgon.

Ny röntgen

Ny röntgen är planerad imorgon, får se hur rutinerna för detta är på den nya avdelningen och när man kan få svar av läkarna vad den visar.


Drän

Sofia har ett drän från hjärnan för att få ut den vätska som produceras där. I normala fall rinner denna vätska ut genom en kanal som går där Sofia har sin svullnad. Men då svullnaden hindrar detta, löser man det problemet på detta sätt. Så länge hon har dränet måste hon ligga kvar på Sahlgrenska, men i och med att svullnaden börjar lägga sig hoppas man kunna ta bort dränet.
Så en dag hos Sofia handlar mycket om drän, svullnad och vakenhet, två saker ska bort och en ska tillbaka.


Ny avdelning

Sofia flyttades idag från intensivvården till en "vanlig" avdelning, annars är det i stort sett oförändrat.


Små steg

Man har börjat planera för att flytta henne från intensivvården till en "vanlig" avdelning på Sahlgrenska. Om ingenting tillstöter så kommer nog detta ske i början på nästa vecka.
Sofia har fått börja sitta upp lite idag efter att ha legat ner i drygt 6 veckor. Hon är fortfarande okontaktbar men tittar upp rätt ofta, men med en tom blick.


Röntgen bilder

Röntgen bilderna visade på att svullnaden hade lagt sig något, imorgon ska man studera bilderna mer noggrant för att se hur man ska gå vidare.


Ny CT imorgon

Ny CT är planerad att göras under morgondagen, vi får se vad den visar.
Annars är det som tidigare fortfarande.


Oförändrat

Oförändrat även idag.

Oförändrat

Det har varit lungt i helgen och läget är oförändrat, varken sämre eller bättre.


RSS 2.0