Semester

Idag börjar jag min semester och kommer vara ledig sex veckor framöver. Det enda som jag har planerat under denna tiden är att åka till Astrid Lindgrens värld med barnen, förra resan blev ju lite sådär. Annars har jag inte så mycket planerat utan jag är tacksam för förlag om någon vet med sig något roligt som skulle passa oss.  Jag kommer nog också vara mindre flitig med att hålla bloggen uppdaterad, utan kommer bara skriva någon gång då och då.


igång igen

Nu har det gått en dryg vecka efter den senaste operation av Sofia, och jag var uppe på besök igen efter att ha varit portad pga magsjukan hemma. Man ser att Sofia är märkbart piggare nu igen och är med på ett helt annat sätt än före operationen. Rehabiliteringen har kommit igång bra igen och jag tror Sofia är motiverad att komma igång med träningen. Så vi får se vad dom närmsta veckorna ger och hoppas att hon slipper flera infektioner.


Nya tag

Nu är barnen i stort sett som vanligt igen, dom äter och dricker utan några större protester. Jag kan inte minnas att Emma varit så dålig som i helgen någon gång tidigare. Hon har sovit sig igenom hela helgen, dom korta stunder hon varit vaken har hon bara suttit still och kollat på tv. Nu kan vi börja planera en ny resa till Vimmerby, jag jobbar denna vecka också sedan är det sex veckor ledigt. Någon gång under denna period borde vi hinna med en resa till Astrid Lindgrens värld.


kunde varit bättre

Vi är alla bra och dåliga på olika saker, och att tvätta är nog en av sakerna som jag är dålig på, men i helgen har jag verkligen fått öva på detta. En annan sak som inte är en av mina favorit sysslor är att skura golv och väggar, detta har jag också fått träna en hel del på i helgen. Nu mår Hugo rätt bra och är tillbaka i matchen, men Emma har en bit kvar och kräks fortfarande om hon får i sig för mycket för fort. Senast hon kräktes idag efter att ha varit dålig i över två dygn var "pappa, vet du vad, jag tror nog att jag är magsjuk". Så denna midsommar helg kan jag nog skriva till handlingen som den sämsta hitintills.


En bra midsommar helg?

I går när jag hämtade Hugo på dagis fick jag reda på att han hade spytt precis innan jag kom, han kan göra det ibland när han är förkyld så jag hoppades att det berodde på det. Då vi skulle åka till Astrid Lindgrens värld senare på dagen önskade jag mig ingen magsjuka direkt. För att vara på säkra sidan väntade jag några timmar innan vi skulle åka för att se så han mådde bra, och han var precis som vanligt tyckte jag så iväg det bar. När vi hade kört två timmar och var i Marianlund kräktes han igen då blev jag lite bekymrad kan jag erkänna, men men det kanske går bra ändå tänkte jag positiv som man är. När vi kom fram stod spagettin på bordet och dom andra familjerna som var med på resan var väl införstådda med allt innan jag åkte från Borås. Jag sa att spyr han upp spagettin nu så är det definitivt magsjuka, 30 sekunder senare blev det bekräftat. Lite senare på kvällen började även Emma klaga lite på sin mage och jag kände att det här kommer bli en lysande midsommar. Nu snart ett dygn senare, en kräkfylld natt och en nerspydd bil är vi hemma igen och midsommarfirandet består av resorb och spyhinkar. Själv har jag hitintills klarat mig och mår rätt ok, humöret kunde varit bättre men jag tror en calvados lite senare kan ändra på det med.


Midsommar

I dag åker jag och barnen till Astrid Lindgrens värld, vi har varit där tidigare och det var väldigt bra då och det blir förhoppningsvis lika bra denna gången. Så i helgen blir det förmodligen inget skrivet här, men på söndag kommer det nog lite information om hur midsommar helgen blev. Om det blev någon nubbe, rå fisk eller läskiga små grodor utan öron och svansar.


5 år

I går fyllde Emma 5 år så det var lite kalas hemma för släkten, i söndags var det för lite kompisar till henne. Att fylla 5 är en stor händelse och hon har inte pratat om så mycket annat dom senaste dagarna, det har varit höga förväntningar på vad hon skulle få för presenter. Av mig fick hon en studsmatta, men innan jag visade henne den fick hon gissa på vad hon skulle få. Hon hade inga direkt bra gissningar utan det enda hon undrade var om hon skulle få Alvedon, då blir jag inte glad för det tycker jag inte om sa hon. Men hon blev glad för studsmattan och alla andra presenter också så nu har hon att göra ett tag med sina nya leksaker.


Fråga

Roligt att se att så många tycker till om mitt skägg nästan 200 personer där dom flesta tycker det ska bort. Nu kanske jag gör många besvikna när jag säger att det kommer vara kvar ett tag till. Det skulle se lite konstigt ut om jag tog bort det nu och får en vit kal fläck istället, så det får vänta till efter sommaren. Nu tänkte jag försöka kolla hur väl ni som läser denna blogg känner mig istället, så idag blir det en ny fråga här till vänster.

Borås igen

Sofia flyttas till Borås redan idag så ni som hade planerat att besöka henne i början på veckan kanske får planera om lite. Nu har även sommartider börjat gälla på rehab vilket gör att Sofia kommer ligga på en annan avdelning några veckor det närmsta

Opererad igen

Idag opererades det in en shunt för tredje gången och Sofia har vaknat efter operationen. Om allt ser bra ut kommer säkerligen Sofia tillbaka till Borås i mitten på denna vecka.


Regn

Är det bra om det regnar när man ska måla? Jag tror inte det men vad ska man göra, nu har jag lyckats få ett flertal personer att hjälpa mig, barnvakt är ordnat och siktet inställt på att måla. Jag har köpt en del öl så om det krisar får vi starta Xboxen och sätta oss inne istället. Det är aldrig fel väder för en öl och lite "Guitar Hero" som tur är i alla fall.


lite trött idag

I går var jag med arbetet på en aktivitet på Liseberg, och det är alltid lika roligt. Men att dricka öl och jägermeister på en vardag är riktigt dumt och sätter sina spår dagen efter. Men som tur var kunden jag är hos idag med igår och har överseende med att man är lite trött. Nu har jag två dagar på mig att ladda inför lördag då det ska målas lite här hemma och det verkar som om jag får lite hjälp med detta. Och om vädret är bra tänds grillen till fotbollen och det öppnas några öl.


Kvar i göteborg

I går beslutades det att den antibiotikakur som Sofia går på nu skall köras klart, och det är den på söndag. Efter det tar man ställning till om man ska operera in shunten igen och i så fall kommer det förmodligen bli en likadan operation som dom tidigare gångerna. Så Sofia blir kvar i Göteborg ett tag till och kommer hem tidigast till midsommar.


Semester

I höstas innan Sofia blev sjuk bokades det en resa till södra Spanien i två veckor med avresedatum 28juni. Tanken var att vi tillsammans med Sofias brors familj och barnens mormor skulle åka iväg, nu har förutsättningarna ändrats något. Idag eller imorgon måste jag bestämma mig hur jag ska göra med denna resa och det är inget enkelt beslut tycker jag. Jag ser inget problem att resa ensam med barnen, jag är övertygad att jag kommer få massvis av hjälp under resans gång. Utan det är nog mer en fråga om att det inte känns roligt att åka utan Sofia, jag säger inte att resesällskapet för övrigt är tråkigt det är nog snarare tvärtom. Just nu lutar det åt att jag ställer in och hittar på något annat med barnen, men vem vet jag har fortfarande flera timmar på mig att ändra mig.


Helgen

Idag åkte barnen till kusten med sin mormor och ska vara där nere till på söndag. Dom kommer ha det kanon bra där nere är jag säker på, nära till havet och kusiner som hälsar på. Föregen del ska jag inte klaga heller, jag älskar att umgås med mina barn, men två nätter utan dom ska jag nog klara av. Min agenda för helgen är inte 100% spikad ännu, men ikväll blir det ett besök hos goda vänner i Mölndal, passar mig bra då jag passerar dom när jag åker till Sahlgrenska. En sak till som är given för helgen är att jag ska ha två stycken sovmornar på raken.


Lugn helg

I helgen kommer det inte hända så mycket för Sofia, läkarna har beslutat att vänta till måndag och då ska man ta nya prover på hjärnvätskan för att se hur det är med infektionen. Därefter kommer man fatta beslut om huruvida man ska operera igen och vad för typ av operation som ska göras, det finns tydligen lite alternativ till att lägga in en shunt igen. Är det någon som känner för att besöka Sofia i Göteborg går det bra, hon känner sig förmodligen lite ensam där nere och skulle nog uppskatta lite besök.


Göteborg igen

Det gjordes en röntgen tidigare i veckan och efter att ha analyserat bilderna har man beslutat att Sofia ska ner till Göteborg igen redan idag. Det är inget bestämt ännu vad som ska göras, men man anser att man kan göra en bättre bedömning om Sofia är i Göteborg. Infektions värderna går neråt hela tiden men dom är fortfarande inte helt bra.


14-juni

Om vädret är bra och humöret är på topp tänkte jag måla min redskapsbod den 14 juni. Känner jag mig riktigt stark kanske jag ger mig på huset lite också men det får vi se då. Varför skriver jag nu detta här, jo med så många som läser detta och förmodligen inte har några planer för vad dom ska göra den 14-juni så finns nu ett alternativ. Och vem vet, för den som gör en bra insatts kanske en belöning i form av en öl och något att äta väntar.


7 månader

I går var Sofia hemma för första gången på över 7 månader, jag tror det var med blandade känslor hon var hemma. Sofia tyckte säkert det var skönt att få komma hem och se barnen leka i trädgården och vara med i vardagen lite, samtidigt som det måste göra väldigt ont att inte kunna delta i allt detta. Sofia mår förhållandevis rätt bra under omständigheterna och skulle säkert uppskatta lite besök, så för den som känner för det hör gärna av er till mig så inte alla kommer samtidigt.

image6


RSS 2.0