Opererad igen.

Sofia opererades i onsdags eftermiddag och blev klar rätt sent på kvällen. Hon fick ligga på NIVA under natten och vakna till ordentligt, och flyttades sedan upp till en vanlig neurologavdelning på torsdagen. Idag fredag flyttades hon till Borås igen och ligger sedan kl 13:00 på det rum hon låg innan resan till Göteborg. Operationen har gått bra, inga komplikationer tillstötte och allt gick som planerat. Nu kan vi bara vänta och se vad detta betyder för Sofias rehabilitering, vilket borde visa sig inom dom närmsta veckorna.

Onsdag

Det har dragit ut på tiden för operation men nu är den planerad till Onsdag. Så förhoppningsvis går detta bra och Sofia kommer tillbaka till Borås till helgen eller i början på nästa vecka och kan ta upp sin rehabilitering igen.


Operation

Den röntgen som gjordes för någon vecka sedan visade på ökat tryck i hjärnan, och för att komma till rätta med detta har man beslutat att operera in en shunt. Shunt är en slang från hjärnan som man drar under huden ner till magen, det är en rätt vanlig åtgärd vid dessa typer av problem för att leda bort vätska från hjärnan som inte kan ta sig ut den normala vägen. Denna operation kommer ske på Sahlgrenska denna eller nästa vecka, och man räknar med att Sofia får stanna några dygn där nere. Efter denna operation hoppas man att Sofia ska få bättre kontroll över sina muskler och att det blir enklare att kommunicera med henne.


RSS 2.0