Tung vecka

Det har varit en tung vecka, har jobbat över flera kvällar och haft en del andra extra åtaganden, men nu äntligen är veckan över. Nu har jag skunkigt ner i soffan med fredgas ölen och kollar på TV medans barnen sover. Nu ska det bli en lugn helg bara, Sofia ska komma hem en sväng på söndag annars har jag inget planerat vilket är skönt.


Kalas

I går var en dag full av kalas, efter att varit på lekborgen i två timmar med Emma på 2x5 års kalas bar det av till mormor för ett kalas där med. Och eftersom dom personliga assistenterna har börjat komma igång nu så var Sofia med under större delen av eftermiddagen. Jag tycker det fungerade bra med två assistenter som höll sig i bakgrunden hela tiden, och jag tror det kändes bra för Sofia att kunna delta lite längre än hon gjort vid tidigare tillfällen.


Personliga Assistenter

Nu har vi träffat alla personliga assistenter som är aktuella och det verkar bli en bra sammansättning på människor. Det är både äldre och yngre och dom som är mer framåt än andra och några med mycket idéer om vad som är bra för Sofia. Så jag hoppas att det blir bra för Sofia och att hon kan känna sig lite mer fri när nu detta kommer igång på riktigt


Mer assistenter

Nu är fyra personer till inbokade för att gå bredvid på sjukhuset för att komma igång som Sofias personliga assistenter. På torsdag kommer vi träffa ytterligare 6 personer och förhoppningsvis ska det vara full styrka på personer efter det. Så om allt löper på bra kommer Sofia komma ut till helgen med hjälp av sina assistenter.


Ridskola

Dom senaste gångerna har Emma blivit mer och mer rädd för att trava av någon anledning. Och åka ut till ridhuset sadla en häst och trampa runt i hästskit för att sedan bara stå jämte och titta på är inget alternativ tycker jag. Så igår sa jag till Emma att vi får nog börja gilla det här med att hästen springer lite fortare om vi ska fortsätta med ridskolan. Och det gav resultat, hon hade jätte roligt igår och vill trava massvis så vi fortsätter med ridskolan ett tag till.


assistenter

I går träffade vi 5st assistenter som sökt tjänsten hos Sofia, och dom kändes mer eller mindre bra allihop tycker jag. Den första som kunde börja rätt omgående och börjar gå bredvid på Rehab redan ikväll för att komma in och lära sig det som behövs. Nästa vecka ska vi träffa en omgång till.


Anställningsintervju

Imorgon kommer jag och Sofias mamma börja träffa personliga assistenter som sökt jobbet som personlig assistent för Sofia. Bara hoppas att det är bra personer som sökt så det går enkelt och snabbt så Sofia kan komma ut och röra på sig lite mer snart.


Namsdag

Ser att jag har namnsdag idag, jag brukar inte uppmärksamma detta speciellt mycket men Sofia gjorde alltid det. Så det är inte omöjligt att gårdagens teknings skörd växer ytterligare idag när barnen kommer hem från dagis.


Farsdag

Då var årets farsdag över och man försöker sortera lite bland alla tekningar och pärlplattor man fått. Ska jag vara ärlig hamnar nog en del i soporna redan i kväll, man kan ju omöjligt spara allt som produceras här hemma och på dagis. Jag fick även några par kalsonger och strumpor och dom tänker jag behålla i alla fall.


Dags för besök?

Anställning av personliga assistenter går sakta men säker framåt och vi kommer snart få träffa dom första för en anställnings intervju. Det betyder att Sofias dagar på sjukhus går mot sitt slut och att hon snart kommer skrivas ut. Så om ni känner för att besöka Sofia så är det nog ett bra tillfälle att göra det den närmsta tiden.


Vinter

Det här med vintern kunde vi lika gärna varit utan om ni frågar mig. Kallt blir det och alla kläder som ska fram tar alldeles för mycket plats. Nu ska jag leta reda på overaller mm och fylla dom redan överfyllda krokarna på dagis ännu mer. Nä, det enda som kan rädda detta nu är lite snö så det går att roa sig lite med pulkor och skidor och inte bara frysa.


Hugo fortfarande sjuk

I helgen började Hugo bli bättre men igår när det var läggdags hade han 38,8 igen så det känns som vi är tillbaka på ruta noll igen. Farfar ska ta han till vårcentralen idag så får vi se om dom hittar något på honom. Det har blivit väldigt lite skrivit på bloggen det senaste också, mycket beroende på att Hugo varit sjuk mm, så humöret har inte varit på topp. Men jag tänkte att jag skulle försöka komma igång nu igen och uppdatera den oftare.


RSS 2.0